Klittenband voor particulier- en zakelijk kleinverbruik
Sluit venster
Sluit venster
Sluit venster
De klittenband leverancier - de grootste in Europa!
Over 30 years
of professional experience
Overige productgroepen: Zelfklevende Tapes (gbntapes.nl)
 
Bel onsBel ons 0031 (0)88 5450722 Bel ons voor een vrijblijvend(e) deskundig advies, afspraak of offerte

DynaLok Klittenband - Lusband zelfklevend v.v. special hotmelt kleeflaag

Selecteer hier de gewenste breedte, kleur en hoeveelheid voor een vrijblijvende offerte:

Lusband zelfklevend, voorzien van special hotmelt belijming (lusband sa), bestaat uit lusband std waarvan de rugzijde is voorzien van een kleeflaag op (special) hotmelt basis.

Hierbij dient te worden benadrukt dat het woord hotmelt betrekking heeft op het productieproces van de kleeflaag (de lijm wordt onder hoge temperatuur geproduceerd) en derhalve geen verband houdt met de wijze van aanbrengen door de gebruiker.
Lusband sa is voorzien van een kleeflaag welke is afgedekt door een fingerlift schutlaag (een afdeklaag van siliconenpapier die iets breder is dan het band zelf, waardoor deze gemakkelijk te verwijderen is). Na verwijderen van de schutlaag is het band klaar voor gebruik.

Special hotmelt is een gemodificeerde hotmelt welke over de volgende eigenschappen beschikt;

* een extra hoge tack (zeer hoge aanvangskleefkracht, nog hoger dan die van normale hotmeltbelijming), waardoor het band meteen vast zit en klaar is voor gebruik (de kleefkracht loopt gedurende 24 uur nog verder op). Dit in tegenstelling tot lusband voorzien van acrylbelijming (welke een uithardingstijd van 3 x 24 uur onbelast nodig heeft om op maximale kleefkracht te komen).
* temperatuursbereik: -10° tot + 60° Celsius (dit bereik is iets kleiner dan van de normale hotmelt belijming).
* Let op!: hotmelt is niet geschikt om toe te passen op ondergronden welke weekmakers bevatten (zoals bijvoorbeeld soft pvc). Componenten uit de kleeflaag kunnen reageren met weekmakers uit de ondergrond. Dit kan direct gebeuren, maar ook na een periode van bijvoorbeeld 6 maanden. Voor ondergronden die weekmakers bevatten kunt u het beste gebruik maken van van producten voorzien van een kleeflaag op acrylbasis (zie bijvoorbeeld: lusband acr).
* special hotmelt belijming is niet waterproof, wel vochtbestendig.
* de kleeflaag mag niet worden blootgesteld aan intensieve UV-straling. Voor toepassingen waarbij het lusband en de kleeflaag worden blootgesteld aan intensieve UV-straling kunt u het beste gebruik maken van lusband acr.

Indien het vermelde temperatuursbereik binnen de range van uw toepassing valt, de ondergrond geen weekmakers bevat en u een maximaal haalbare tack nodig heeft, is een kleeflaag op special hotmelt-basis de beste keuze.

Aanbrenginstructie: maak de ondergrond vuil-, stof- en vetvrij. Voor een optimaal resultaat dient het band bij kamertemperatuur te worden aangebracht. Na aanbrengen dient de kleeflaag gedurende 24 uur bij kamertemperatuur uit te harden waarbij het band niet belast mag worden (indien u deze tijd niet heeft zal het band zeker zeer goed kleven, echter het zal niet de waarden bereiken als vermeld in de specificaties. De temperatuurscomponent is echter wel van groot belang. Aanbrengen van de kleeflaag bij te lage of te hoge temperatuur heeft zeer nadelige gevolgen voor de kleefkracht).

Toepassingsvoorbeelden: zeer breed toepasbaar voor het maken van hersluitbare verbindingen op basis van ondergronden welke geen weekmakers bevatten, waarbij een zeer hoge tack wenselijk is.

Meest toegepaste tegenpolen*: haakband std, haakband hlt, haakband sa, haakband acr, haakband as, haakband ats

*Voor een correcte werking van klittenband heeft u 2 afzonderlijke producten nodig.

Breedte:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Aantal:
Dynalok Bedankt dat u gekozen hebt voor DynaLok Klittenband Wilt u doorgaan als zakelijk of particulier gebruiker?

Klittenband & Tapes voor Particulier Verbruik
Klittenband & Tapes voor Zakelijk Kleinverbruik(minder dan 100 meter)
Klittenband voor Zakelijk Grootverbruik(vanaf 100 meter)